22 Listopad 2017 20:57:30
Nawigacja
Kontakt z administracją
Strona główna
Forum
Artykuły
Newsy
Linki
FAQ
Regulamin
Galeria zdjęć
Szukaj
Dodaj newsa
Dodaj artykuł
Regulamin
Czat
Filmy - zdrowie
Słoneczny panel
Dziś jest:

Wschód słońca: 6:52
Zachód słońca: 15:26

Dzień trwa:
8 Godzin 34 minut
I jest krótszy od najdłuższego dnia o: 10:00
Ostatnie artykuły
Składniki kosmetyków...
Bóle mięśniowe, staw...
Funkcje układu trawi...
Katar (też sienny)
Chore zatoki
Anemia
Syndrom chronicznego...
Eksperci: Cytologia ...
Na suchy i mokry kaszel
Strzelanie w stawach
Tajemnica bursztynu
Miażdżyca Tętnic
Pomoc w problemach z...
Czego lekarz zwykle ...
Wpływ cukru i miodu ...
Polecane Strony

Dyskopatia

Przepisy z Forum

Zdrowie w naturze

Dobre rady
Mięso
Gotowanie
* Baranina, zyska na smaku, jeśli do gotowania lub pieczenia dodamy kilka plastrów cytryny.
Pieczenie
* Pieczona cielęcina zachowa wilgotność, jeżeli przygotowane do pieczenia lub duszenia mięso posmarujemy tłuszczem wieprzowym.
* Pieczona cielęcina nie będzie sucha i włóknista, jeżeli mięso posmarowane olejem, posypane pieprzem i ziołami, szczelnie zawiniemy aluminiową folią i wstawimy do gorącego piekarnika.
* Pieczeń wieprzowa będzie soczysta jeśli podczas pieczenia będziemy ją podlewać sosem znajdującym się na dnie brytfanki.
* Pieczona baranina jest o wiele smaczniejsza, gdy na 20 minut przed wystawieniem z piecyka posmarujemy ją piwem albo słoną wodą.
* Pieczona cielęcina zachowa soczystość, jeżeli będziemy ją smażyć na średnim ogniu, na rozgrzanym tłuszczu, bez przykrycia.
* Pieczona wołowina bardzo zyskuje na smaku, gdy przed pieczeniem natrzemy ją czosnkiem lub musztardą.

Przyprawianie
* Cząber gotujemy, tylko 10 minut, gdyż przy dłuższym gotowaniu wydzielają się gorzkie substancje jego łodygi.
* Majeranek i tymianek dodajemy dopiero na 5 minut przed końcem gotowania.
* Ostre przyprawy, takie jak pieprz i papryka, po dłuższym gotowaniu, dają lepszy smak i aromat.


czytaj więcej ...na Forum
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Newsletter
Aby móc otrzymywać e-maile z Twoje-choroby musisz się zarejestrować.
Imieniny
Reklama
Strona Bogdana

Zdrowie w naturze

Statystyki reklamowe
Statystyki


stat4u